Tudnivalók

Miért az agyag?

Mint a történelem egyik legrégebbi építőanyaga, az agyag szinte minden helyzetben tökéletes megoldást nyújt.

Termékek megtekintése

AZ AGYAG ÉPÍTŐANYAGOK

a mindennapok mindentudói

A Claytec mérnökei az évek során a régi építési eljárásokból időszerű felhasználási módszereket alkottak, amelyek csaknem minden építészeti kérdésben releváns válaszokat nyújtanak. Mindenek előtt az agyag felületek kialakítására, formálására és nemesebbé tételére találhatunk számos lehetőséget.

A Claytec agyagvakolatok különlegesen ellenállóak, strapabírók és tartósak. Ha mégis javításra kerülne sor, az könnyedén megoldható saját anyagból tiszta víz segítségével. Ez különbözteti meg az agyagtermékeket minden más építőanyagtól.

Az agyag belső világot szeretné megélni? A YOSIMA dizájn agyagvakolat – csak 2 mm vastagságban – majd minden felületre felhordható. Az agyagfestékekkel pedig a falfelületeit saját kezűleg is harmónikus földtónusú megjelenésűvé varázsolhatja.

legyen partnerünk!

KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT!

AJÁNLATKÉRÉS

Tipikus agyag:

Belső térklíma és építészet-biológia

A CLAYTEC agyagvakolatok behozzák a természet egy darabját a házba, a belső terekbe. Az agyagtermékek természetes alapanyagokból készülnek, lélegző és diffúzióra képes felületeket hozva létre. Az a képességük pedig, hogy a levegő nedvességét tárolják, bizonyítottan pozitív kihatással van a belső terek térklímájára. Az agyagásványok a térklímára gyakorolt hatása egészséges és jó közérzetet okoz. Az agyagvakolatok nem bocsátanak ki káros-anyagokat a térbe, ellenkezőleg, még meg is kötik a szagokat. A nehéz agyag-építőanyagok hőmegtartó képességük miatt kiegyenlítik a hőmérséklet ingadozásait. Vagyis: nyáron hűvös, télen meleg.

19_pim
_MG_3033

Az agyagfalak mindenek előtt: szépek

Az agyagépítészet reneszánszának középpontjában egy érzéki megtapasztalás áll: Az agyagfelületek szépek! Az agyagvakolatok kellemes tapintásúak, a föld megnyugtató színvilágával egy visszafogott harmóniát hoznak be a térbe, ami az évek múltával is élvezetet nyújt. A CLAYTEC az Ön személyes felületképzési igényét kielégítve nemes megjelenést és struktúrát nyújtó briliáns színvilágú agyagvakolatokat gyárt. És mindezt színező anyagok és pigmensek hozzáadása nélkül. Ezzel egyidejűleg a CLAYTEC már sok évvel ezelőtt első gyártóként dobott piacra egy különleges terméket: a fehér egyagvakolatot!

Építkezzen minőségi termékeinkkel. Kérjen árajánlatot, hívjon minket!

Akár viszonteladó partnerünk lenne, akár magánszemélyként érdeklődik, akár építőmérnökként, mi azonnal rendelkezésére állunk.

Copyright Tanja Schindler 37

Az ökológiai építőanyag

Az agyag maga az ökológiai építőanyag. A CLAYTEC minden agyag építőanyag-terméke helyben található természetes lelőhelyekből származik.A kinyeréstől a megneseítésen keresztül, a beépítéstől a használatig és az újabb felhasználásig érvényes, hogy talán nincs is még egy olyan építőanyag, amelyhez ilyen kevés energiát kell felhasználni. A CO2 emisszió csaknem teljesen értelmezhetetlen az agyag esetében, szilárdságát és megkötőképességét a természet ajándékba adja. Az agyag maga a tiszta földanyag, és több millió éves. Miután felhasználtuk lakóhelyként, egyszerűen vissza tudjuk adni a természetnek. Ez a rendelkezésre álló tanúsítványokból bizonyíthatóan kiderül számokban is.

_DSC0553

Az agyag a legjobb hangszigetelő

A CLAYTEC agyag szárazépítő-panelek segítségével könnyen, gyorsan és szárazon lehet építkezni.  A felhasználás mindenek előtt –  csendes! Természetes építőanyagaink nemcsak egészséges bentlakást eredményeznek, és a pára- és nedvességtartalmat szabályozzák: kiváló hangszigetelő képességük által további hasznot is jelentenek. A nehéz fajtömegű, de rugalmas agyag szárazépítő-panelek felhasználásával egyszerű falszerkezeteknél is kiváló értékek érhetők el. Ez a nagyobb projektek döntéshozóit is meggyőzi. A jó térklímához a mai időkben a hangszigetelés is nagymértékben hozzájárul. Ruházzon be a csöndbe!

Műemlékvédelem, belső szigetelés

Ahol az ember tapasztalatával, szaktudással és felelősségérzettel épít, ott valami különleges jön létre. A múltban olyan épületek keletkeztek, amik ezért a mai napig egy különlegesen mágikus kisugárzással rendelkeznek. Az agyag maga a történelmi és autentikus építőanyag. A CLAYTEC már 30 évvel ezelőtt az egyik legelső gyártóként fordult agyag, mint klasszikus és jövőbe mutató építőanyag újrafelfedezése és tovvábfejlesztése felé.

Régi házát szeretné felújítani? Forduljon a Claytec-hez, mint a műemlék-rekonstrukciók specialistájához. Ennek a tevékenységnek az elismerésére kapta meg a CLAYTEC német műemlékvédelem kitüntetését.

Szeretné a belső tereit szigetelni?  Jól teszi, az energetikai felújítás eredményeképpen épületének nem kell elveszítenie a karakterét és báját. A CLAYTEC belső szigetelő anyagai biztosak és hatékonyak.  Falfűtéssel kombinálva az agyagvakolatok verhetetlenek a komfortérzet fokozásnak megoldására.

Copyright Tanja Schindler 31

legyen partnerünk!

KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT!

AJÁNLATKÉRÉS

Kapcsolat

Érdeklődik termékeink iránt? Szeretné igénybe venni szolgáltatásunkat, vagy viszonteladó partnerünk lenne? Vegye fel velünk a kapcsolatot, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére!

Agyagfalak Kft.

Cím: Magyarország, Solymár

Telefonszám: 06-30-222-90-36

Email: info@agyagfalak.hu

Hírlevél

Építkezzen agyagtermékeinkkel. Kérjen árajánlatot, hívjon minket!

Akár viszonteladó partnerünk lenne, akár magánszemélyként érdeklődik, akár építőmérnökként, mi azonnal rendelkezésére állunk.